Home FoodSnacks Cacao hazelnoten bliss balls

Cacao hazelnoten bliss balls

by Anna van Neerven

Laatst maakte ik deze heerlijke cacao hazelnoten bliss balls. Niet alleen om mezelf te trakteren maar ook anderen! Ik heb ontdekt dat ik niet alleen zelf blij word van het bereiden en eten van healthy bites en maaltijden. Maar ik kan er ook van genieten als ik anderen hiermee blij kan maken. Dat is nou eens holistisch.

Deze cacao hazelnoten bliss balls vielen niet alleen bij mij goed in de smaak maar ook bij Esther (founder van bbb health boutique waar ik voor werk) en haar prachtige zoontje Elliot. Altijd fijn zo’n testpanel!

Noten en Medjoul dadels op voorraad

Ik heb meestal wel een voorraad biologische Medjoul dadels in huis. Dit vind ik lekker voor in smoothies, choco chia pudding (komt nog een recept van), salades of in de cacao hazelnoten bliss balls.

Het is dus handig dat ik deze én verschillende soorten ongezouten, ongebrande noten op voorraad heb. Ook staan er standaard potten kokosrasp, cacaonibs, cacaopoeder, gebroken lijnzaad en pompoenpitten bij mij in de kast.

Dit soort producten zijn perfect als je zin hebt in iets lekkers of als toevoeging van een gerecht. Bijvoorbeeld als topping bij deze heerlijke groene plantaardige smoothie bowl.

Homemade snackie

Laatst had ik dus zo’n moment waarin ik echt zin had in iets lekkers. Meestal eet ik een stukje pure choclade bij de thee alleen die was allang op.

Ik besloot in m’n keukenkastjes te rommelen en in de koelkast te kijken. Zo ontstond het recept voor deze cacao hazelnoten bliss balls. De combo hazelnoten en cacao deed me gelijk denken een Nutella, wat ik vroeger erg graag at (ik vraag me af welk kind daar niet dol op was/is :p).

Cacao hazelnoten bliss balls

Recept cacao hazelnoten bliss balls

Ingrediënten voor ongeveer 24 stuks

  • 12 biologische Medjoul dadels
  • 100g hazelnoten
  • 40g kokosraps (optioneel extra kokosrasp voor om het balletje heen)
  • 40g cacaonibs (optioneel)
  • 2el cacaopoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl kardemom (optioneel)
  • 1 a 2 el water (als het mengsel te droog is)

Bereiding

Ontpit de Medjoul dadels en laat ze ongeveer drie tot vijf minuten in warm water weken. Ik bewaar mijn dadels altijd in de koelkast en hierdoor kunnen ze soms erg hard zijn. Door ze eerst te weken worden ze zachter en zijn ze makkelijker te gebruiken.

Ondertussen kun je bovenstaande ingrediënten (op het water na), in de keukenmachine doen. Als de dadels geweekt zijn laat je ze eerst even uitlekken in een zeef en voeg je ze daarna toe in de keukenmachine.

Mijn voorkeur gaat ernaar uit om m’n keukenmachine in ‘pulse’ stand aan te zetten. Op deze manier maal je niet alles fijn en heb je echt een bite. Na een aantal keer pulsen test je even of je een balletje kunt maken van het mengsel. Is het nog te droog? Voeg dan een beetje water toe, puls nog een aantal keer en probeer het opnieuw.

Als het mengsel blijft plakken dan kun je er balletjes van draaien. Schep met een eetlepel het mengsel uit de keukenmachine en draai daar per lepel een balletje van. Zo kom je ongeveer op 24 balletjes uit.

Als je wat extra kokosrasp hebt dan kun je dit in een schaaltje doen en dan rol je de balletjes per stuk hierdoorheen. Niet alleen lekker maar dit ziet er ook leuk uit. Soms wil het oog ook gewoon wat.

Ik bewaar de balletjes in de koelkast en ze zijn binnen een week op! Dit omdat ik ze niet alleen zelf oppeuzel maar ook vrienden ervan kunnen genieten. Ben jij niet zo’n uitdeler? Dan kun je de balletjes het beste bewaren in de vriezer.

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *