Home FoodSoepen Frisse bloemkoolsoep met spinazie, linzenmeel platbrood

Frisse bloemkoolsoep met spinazie, linzenmeel platbrood

by Anna van Neerven
39 views

Deze zomer heb ik dit recept al een aantal keer gemaakt en gedeeld via Instagram. Ik kreeg veel vragen over het recept voor deze frisse bloemkoolsoep met spinazie linzenmeel platbrood

Bloemkool heerlijk in de zomer

Bloemkool is een heerlijke zomerse seizoensgroente. Biologische bloemkool van Nederlandse bodem is beschikbaar van maart tot en met november. Door meer van het seizoen te eten, eet je gevarieerd en dit is gezond voor jou en de aarde.

Bloemkool is ook een van mijn favoriete groentes. Eerder maakte ik deze bloemkool blauwe bessen smoothie.

Wil jij ook meer eten van het seizoen? Je kunt hier een groente seizoenskalender downloaden.

Ik ben dol op warme soepen, ook in de zomer

Ook in de zomer ben ik gek op een warme soep. Alleen door gebruik te maken van andere type groentes dan in de winter maak je het lichter. Het eten van een soep is ook een makkelijke manier om voldoende groentes binnen te krijgen. Niet dat dit voor mij een probleem is, maar als je hier bijvoorbeeld moeite mee hebt dan raad ik dit zeker aan!

Je kunt deze soep natuurlijk ook minder warm maken of zelfs laten afkoelen en lauw eten. Dat ik dol ben op lekkere warme soepen in de zomer hoeft niet voor jou te gelden. Dus kies vooral waar jij behoefte aan hebt.

Deze soep serveer ik graag met linzen- spinazie platbrood. Het recept voor dit platbrood vind je hier. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor ander brood zoals naan of desem of serveer er een salade bij.

Recept frisse bloemkoolsoep

Ingrediƫnten voor twee porties of vier kleine porties

  • 1 middelgrote bloemkool
  • 1 tl geraspte gember
  • 1/4 tl komijnpoeder
  • 1/4 tl kurkuma
  • 1/4 tl kaneel
  • 1/4 tl asafoetida (optioneel)
  • 1 tl kokosolie
  • 1 tl groentebouillon poeder of 1/2 groente bouillonblokje

Bereiding

Warm eerst water op in een waterkoker. Snijd ondertussen de bloemkool. Ik gebruik zowel de roosjes als de stam.

Zet een pan op het vuur en verwarm hierin de kokosolie. Voeg daarna de kruiden toe en bak voor ongeveer 1 minuut. Doe de bloemkool in de pan en roerbak voor ongeveer 3 minuten mee.

Schenk het water uit de waterkoker in de pan totdat de bloemkool bijna onder water staat en voeg de bouillonpoeder toe. Breng het water aan de kook en zet het vuur daarna lager met de deksel op de pan.

Na ongeveer 15 tot 20 minuten is de bloemkool zacht. Prik af en toe met een vork in de bloemkool om dit te checken. Als de bloemkool zacht is, giet je een groot gedeelte van het water in een kom.

Tijd om te blenden! Ik gebruik hiervoor een blender, maar een staafmixer is ook geschikt. Het is aan jou hoe dik/dun je de soep wilt hebben. Het overgebleven water kun je toevoegen naar wens.

Als de soep klaar is giet je deze in een kommetje en voeg je een aantal toppings toe. Ik koos deze keer voor pompoenpitten, cashewnoten, edelgistvlokken en zeewiervlokken.

De soep serveer ik hier met heerlijke homemade spinazie linzenmeel platbrood. Het recept voor dit platbrood vind je hier.

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *