Home FoodSoepen Anna & Hug the Tea

Anna & Hug the Tea

by Anna van Neerven

Via mijn Instagram @annavanneerven zie je regelmatig mijn homemade matcha latte’s met de matcha poeder van Hug the Tea voorbijkomen. Heb je geen idee waar ik het over heb of wil je weten wat matcha is? Ik schreef hier eerder een artikel over ‘mijn matcha ritueel‘.

In 2015 hebben de zussen Claire & Lisa hun Hug the Tea matcha bar & store geopend in Den Haag. Net zoals ik hebben ze een passie voor matcha. In hun store heb ik ook voor het eerst kennis gemaakt met de matcha poeder die ik maar al te graag gebruik. Nu heb ik voor alle matcha lovers en newbies een leuke verrassing! Lees verder of scroll direct door naar beneden.

Hoe groener de matcha hoe beter de kwaliteit

De eerste keer dat ik matcha proefde was bij een café atelier boutique in Utrecht en ik was gelijk hooked. Matcha buiten de deur drinken is jammer genoeg best prijzig en dus besloot ik om zelf thuis matcha te gaan maken.

Ik starte mijn zoektocht naar matcha poeder en wist via een vriendin dat je dit kunt kopen bij de toko. Voor 80 gram matcha poeder betaalde ik 3,35 euro. Conclusie: goedkoop en niet te drinken. Ik kwam erachter dat er veel verschillende soorten matcha en kwaliteiten te koop zijn. Met als vuistregel: ‘Hoe groener de matcha hoe beter de kwaliteit.’

Mijn zoektocht naar kwalitatieve en lekkere matcha ging verder totdat ik kennismaakte met de Hug the Tea matcha poeder. Deze is wel mooi fel groen en smaakte heerlijk en puur.

matcha poeder

Hug the Tea matcha rituals

Oké ik was om. Als ik thuis goede matcha wil maken dan kan ik beter investeren in kwalitatieve matcha poeder. Deze matcha is prijziger dan de matcha van de toko, alleen wel van goede kwaliteit en biologisch geteeld. Voor 50 gram bio ceremonial matcha A betaal ik 24,95 euro.

Ik besloot om gelijk goed te beginnen en een matcha set aan te schaffen via de Hug the Tea webshop. In deze set zit een bamboe borstel met om je matcha te kloppen, een bamboe lepeltje, een matcha kommetje (ook wel chawan genoemd) en natuurlijk een zakje biologische matcha poeder.

Voor mijn matcha rituelen gebruik ik de biologische ceremonial A, deze is het puurst. Bio ceremonial B is ook geschikt voor het maken van matcha latte. Zelf hou ik echter van de intense smaak en de prachtige groene kleur. Smaken verschillen.

Wil je weten hoe mijn matcha ritueel eruit ziet en hoe ik matcha latte maak? Lees hier meer.

Wat ik ook nog tof vind van Hug the Tea is dat ze echt experimenteren met hun matcha poeder. Zo maken ze matcha iced lattes, matcha pancakes en smoothie bowls met matcha (die wil ik echt een keer proberen te maken!). Ze delen hier verschillende matcha recepten.

bamboe klopper

Anna & Hug the Tea

In mijn zoektocht naar de lekkerste matcha voor thuis, ben ik blij dat ik kennis heb gemaakt met biologische matcha poeder van Hug the Tea. Omdat ik achter het concept sta van de ladies, hun matcha puur en biologisch is, heb ik samen met Claire & Lisa iets leuks voor jou als matcha lover of matcha newbie!

Via mij krijg je nu 15% korting op je bestelling in de webshop van Hug the Tea. Dit kan met de code ‘anna15‘ en is geldig tot en met 1 november 2021. Deze korting geldt op onderstaande matcha artikelen:

Good to know: dit is geen betaald partnerschap van Hug the Tea. Ik ben zelf al bijna drie jaar fan van hun matcha poeders en heb ik Claire & Lisa zelf benaderd voor een samenwerking. Dit zodat jij niet zoals ik op matcha zoektocht hoeft en je gelijk kan beginnen met je eigen matcha ritueel at home!

hug the tea

Dit vind je vast ook leuk

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *