Home Meet Anna

Meet Anna

by Anna van Neerven

Welkom op mijn blog. Mijn naam is Anna en ik deel via dit platform mijn vegan holistische leefstijl en mijn highest self journey.

Vriendelijkheid en compassie zit in m’n aard (ik geloof dat we daarmee geboren zijn). Vanaf mijn zevende besloot ik geen vlees meer te eten en vanaf 2015 ben ik overgestapt naar een volledige vegan lifestyle. De keuzes die ik als individu maak hebben invloed op jou en de rest van de wereld. Ik wil zeker niet beweren dat ik ‘perfect’ op deze aarde leef, we kennen allemaal onze struggles.

Volgens mij begint alles bij bewustwording en of de keuzes die we maken komen vanuit compassie en vriendelijkheid. Een liefdevolle wereld begint bij jezelf…

Hoe mijn journey begon

Als jong meisje werd ik graag omringd door natuur en dieren. Ik ben opgegroeid in een dorpje in Noord-Brabant Boxmeer. Ik heb het geluk dat ik uit een liefdevol gezin kom, waarin alles mogelijk was! 

Het moment dat ik begon te beseffen dat er iets niet klopte in mijn wereld begon wat er op m’n bord lag. 

Tijdens mijn leessessie in groep 3 las ik samen met m’n klasgenootje en leespartner Teun het boek ‘Michelle eet vegetarisch’. In dit boekje kwam de hoofdpersoon Michelle erachter dat vlees gemaakt is van dieren. Ze besloot te stoppen met het eten van vlees en vegetarisch door het leven te gaan. 

Na dit boekje gelezen te hebben besloot ik als jong meisje ook te stoppen met het eten van dieren. Ik vond het toen al niet nodig dat ik van anderen moest profiteren en dat dieren dood gemaakt moesten worden zodat ik ze kon eten. Mijn ouders waren hier heel open over en werd er vanaf dat moment deels apart voor mij gekookt. We hadden ook het geluk dat de moeder van Teun al vegetarisch was, dus voor inspiratie en tips kon mijn moeder contact met haar opnemen.

Als ik dit teruglees en in m’n hoofd afspeel vind ik het bijzonder dat ik als kind dit besluit voor mezelf nam. Heel eerlijk en puur, een keuze die ontstaan is uit liefde.

Dit gebeurde allemaal in 1994 en vanaf dat moment ben ik steeds meer bewustwording gaan creëren in mezelf (met ups en downs). Gelukkig weet ik steeds beter hoe ik dichter bij mezelf kan blijven en voelt het alsof ik mee kan surfen met de golven van het leven.  Hoe meer ik bewust word van m’n eigen patronen en gedrag hoe beter ik kan connecten met mezelf en de wereld. Ik ben m’n highest self als ik de dingen doe waar mijn hart sneller van gaat kloppen en het moeiteloos gaat. 

Wil je iets kwijt of jouw verhaal met mij delen? Je bent vrij om mij hier een bericht over te sturen. Dit kan via Instagram @annavanneerven of stuur mij een e-mail: annavanneerven@gmail.com *・༓☾

Veel liefs, Anna