Home Blog Mijn vegan holistische leefstijl

Mijn vegan holistische leefstijl

by Anna van Neerven

Op deze blog en via social media deel ik mijn vegan holistische leefstijl. Misschien vraag je jezelf af, wat bedoelt ze hier mee? Mijn vegan holistische leefstijl is mijn manier van leven en naarmate je mij meer leert kennen kom je erachter wat dit voor mij betekent. In deze post ontdek je meer hoe ik dit zie en welk pad ik hiervoor volg.

Bewustwording

Op de pagina about lees je hoe mijn journey begon als jong meisje van zeven jaar die bewust werd van haar omgeving en besloot geen vlees meer te eten. Heb je geen idee waar ik het over heb? Lees dan eerst hier dit korte verhaal.

Volgens mij begint het allemaal met bewustwording voor meer verbinding met jezelf en anderen. Het draait allemaal niet alleen om jou. Je merkt en leert dat je een aandeel hebt hier op aarde en dat ieder levend wezen hierin een rol speelt. Ik werd hierdoor bewust over hoe ik voor mezelf zorg, de keuzes die ik maak en hoe ik omga met anderen en de natuur.

Dat ik vegetariër werd op m’n zevende en uiteindelijk koos voor een veganistische leefstijl was voor mij een organische stap. Ik merkte dat hoe bewuster ik werd hoe dieper ik ging voelen en nadenken over mijn eigen wereld en de wereld om me heen.

vegan holistische leefstjil

Een vegan holistische leefstijl is meer dan alleen voeding

Als ik terugkijk naar twee jaar geleden (2019) dan lag de focus bij mij eerst veel meer op voeding. Ik at al lang geen vlees, vis en zuivel meer en ik stopte met het eten van eieren toen ik koos voor een volledig veganistisch eetpatroon. Ook koos ik er bewust voor om geen producten meer te kopen die gemaakt zijn van dieren of waarvoor er op dieren getest is.

Het woord holisme kwam me voorheen nog onbekend voor. Totdat ik kennismaakte met bbb health boutique waar ik vanaf 2016 als marketeer werk en sinds 2019 jaar als holistische coach. Het samenwerken met de founders/zussen Inge & Esther de Brouwer kwam ik er niet alleen achter wat holisme betekent in het algemeen maar ook voor mezelf.

Voor mij betekent holisme dat alles in mijn leven verbonden is met elkaar. Oftewel mijn eigen wereld is direct verbonden met de buitenwereld. Hoe ik voor mezelf zorg en in het leven sta heeft invloed op de aarde en anderen. Alles is met elkaar verbonden en toen ik dit inzag, voelt het alsof je dingen ziet vanuit een ander perspectief.

Mijn schaduwkanten

Doordat ik steeds bewuster werd ontdekte ik ook mijn schaduwkanten. Ik was teleurgesteld in de mensheid en de rol die we spelen in de verwoesting van de natuur. Ik ging mensen veroordelen die niet leefde zoals ik. Door mezelf in een bepaald hokje te plaatsen, voelde ik geen connectie met anderen die anders dachten. Mezelf beter voelen dan de rest heeft natuurlijk helemaal niks te maken met holisme. Daarnaast is dit voor niemand inspirerend zelfs voor mezelf niet.

Soms heb ik nog weleens dit soort negatieve gedachtes. Ik zie ze en accepteer ze op dat moment maar ik doe er niks mee. Ik weet dat ik in m’n kracht sta door via m’n blog, social media en in het dagelijkse leven anderen te inspireren met mijn vegan holistische leefstijl.

Alles staat met elkaar in verbinding: mijn vegan holistische leefstijl

Hoe je het ook wendt of keert alles staat met elkaar in verbinding. De keuzes die ik maak hebben effect op anderen en mijn omgeving. Als ik dingen doe en kies vanuit m’n hart, gevoel en m’n mind hierbij betrek dan gaat het pas echt allemaal flowen.

Alles wat ik tot nu toe heb ervaren en nu ervaar maken me de persoon tot wie ik ben. Ik ben dan ook dankbaar voor waar ik nu sta en voor alle mensen die ik al geïnspireerd heb met mijn levensstijl. Ik denk dat dit mijn purpose/dharma of hoe je het ook noemt is.

Stiekem ben ik wel nieuwsgierig waartoe dit allemaal leidt, maar voor nu geniet ik vooral van dit proces!

Dit vind je vast ook leuk

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *