Home Food Plantaardige groene smoothie bowl

Plantaardige groene smoothie bowl

by Anna van Neerven
250 views

Degenen die mij kennen, weten dat ik het liefst ontbijt met een kleurrijke smoothie bowl. Dit doe ik omdat ik merk dat mijn lichaam daar behoefte aan heeft vooral in de lente en zomer. Het is lekker licht en verfrissend!

Daarnaast geloof ik niet in one size fits all. Jij kan een hele andere behoefte hebben in de ochtend wat betreft ontbijt dan ik. Laatst deelde ik ook deze heerlijke nieuwe bloemkool blauwe bessen bowl.

Varieer en speel met verschillende groentes & fruitsoorten

Variatie in m’n bowls vind ik belangrijk en ook is variatie in groenten en fruit die je eet op een dag goed voor de gezondheid van je darmen. Hoe meer verschillende vezels hoe blijer je lichaam! Vind je het lastig om te variĆ«ren? Kijk dan ook eens naar de fruit en groenten van het seizoen. Niet alleen goed voor jou maar ook voor de planeet!

Als je meer wilt weten over de voordelen van een plantaardige voeding voor de gezondheid van je darmen raad ik het boek Fiber Fueled aan van Will Bulsiewicz, MD, MSCI. Mocht je deze graag van mij willen lenen en woon je in Utrecht? Stuur me vooral een bericht via Instagram of e-mail: annavanneerven@gmail.com.

Recept plantaardige groene smoothie bowl

Ingrediƫnten voor 1 bowl

  • 1/2 appel
  • 1 banaan
  • 1 stengel bleekselderij
  • 3 Romaine sla bladeren
  • 1 hand spinazie
  • 100 tot 150 ml water

Toppings
Kies hier voor jouw favoriete toppings. Die van mij zijn: lijnzaad, kokosrasp en pompoenpitten.

Bereiding

Was en snijd alle groenten en fruit in stukjes.

Doe de banaan, appel en stengel bleekselderij in de blender, voeg het water toe en blenden maar.

Voeg daarna de Romaine sla en spinazie toe en blend nog meer.

Schenk de smoothie in een kommetje en versier deze met jouw favoriete toppings.

Enjoy!

Dit vind je vast ook leuk

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *