Home Blog Sintra: de stad der wonderen

Sintra: de stad der wonderen

by Anna van Neerven
41 views

Onze reis door Portugal sloten we af in de stad Lissabon. Lissabon is prachtig echter wat mij vooral is bijgebleven is ons uitje naar Sintra. Een plaats dichtbij Lissabon waar je omringt wordt door paleizen, kastelen en prachtige tuinen. Als je ooit in Sintra bent geweest dan herken je vast dat het voelt alsof je in een andere wereld bent gestapt.

Sintra ligt hoog verborgen in de bergen en heeft hierdoor iets wonderlijks. Vanuit Lissabon kun je makkelijk met de trein naar Sintra reizen. Dit duurt zo’n 40 minuten. Tijdens je treinreis zie je de torens van de paleizen hoog boven de wolken uitsteken.

Wij bezochten in totaal één paleis en twee kastelen. Spoiler alert, wij vonden de laatste echt bijzonder mooi, indrukwekkend en mythisch!

Pena Palace

Het kleurrijke Pena Palace en Parque da Pena

Op de hoogste top van Sintra vind je Pena Palace. Vanaf de treinrit naar Sintra zie je door de wolken heen hiervan de paleistorens. Voor velen is dit het hoogtepunt van Sintra en hier was het dan ook veruit het drukst. Vroeger was dit paleis nog een klooster. Dit klooster trok de aandacht van koningin-gemaal Ferdinand II (1816-1885), echtgenoot van Koningin Maria II van Portugal (1819-1853). Maria liet het paleis bouwen op de plek van het klooster voor haar man.

Het paleis bestaat uit verschillende bouwstijlen en dat maakt dit nou juist zo mooi en sprookjesachtig!

Prachtig uitzicht vanaf Pena Palace ‘lekker uitwaaien!’

Je kon in, op en om het paleis lopen en ieder perspectief had weer iets bijzonders. Om Pena Palace ligt Parque da Pena; een grote tuin die vanaf de berg waar het paleis op staat naar beneden loopt. Denk een beetje aan het sprookjesbos in de Efteling maar dan veel groter. Ik voelde me hier als Alice in Wonderland, lekker op ontdekking en iedere tuin had echt iets unieks. Een gedeelte was speciaal voor dieren zoals geiten, kippen en paarden. Er stond ook een mooie oude manege die nog steeds in gebruik is!

Mocht je Pena Palace bezoeken dan raad ik je aan om echt rond te dwalen door de tuinen! Wil je meer weten over Pena Palace en haar omgeving? Je leest hier meer.

Moorish Castle

Moorish Castle

Vanuit de paleistorens van Pena Palace zie je de kasteelmuren en toren van Moorish Castle. Dit is het oudste kasteel van Sintra, bedoeld voor verdediging. Mijn vriend was het meest onder de indruk toen we dit gebied verkenden. Je komt eigenlijk in een soort van ridderfilm terecht waar jezelf de hoofdrol in speelt. Hij had dus echt ogen als schoteltjes!

Kasteelmuur Moorish Castle

Vanaf de lange kasteelmuur loop je naar de top van de toren (450 meter hoog). Vanaf hier had je ook weer een prachtig uitzicht op de omgeving. Ik weet nog dat ik me echt heel klein voelde op dat moment. Er was een stevige wind en ik hield me stevig vast aan de kantelen. Tikkeltje hoogtevrees :p

In het gebied van Moorish Castle bevind zich een museum. Hier leer je meer over de geschiedenis en hoe hier vroeger geleefd is. Je leest hier meer over de geschiedenis van Moorish Castle.

Kasteel Quinta da Regaleira

Quinta da Regaleira 

We hadden ondertussen flink wat stappen gezet die dag en we besloten te eindigen bij het landgoed en kasteel Quinta da Regaleira. Dit vond ik de mooiste plek van Sintra! Ken je de plek Rivendell uit Lord of the Rings? Daar heeft het heel veel van weg. Wie weet is de inspiratie van Rivendell wel daarvandaan gekomen.

Het landgoed is prachtig en heuvelachtig. Wat ik bijzonder vind is dat je via verschillende grotten ondergronds door dit gebied kon lopen. Je kwam dan ook weer op een heel ander punt in de tuin omhoog.

Het gebied van Quianta da Regaleira is prachtig onderhouden. We eindigden met een rondje door het bijbehorende kasteel wat een plaatje was om te zien. Daarna zijn we weer rustig terug gegaan naar Lissabon. Mijn batterij was echt op na al die ontdekkingen en nieuwe indrukken. Ik had graag meer gezien van Quinta da Regaleira, maar dat komt de volgende keer!

Voor Quinta da Regaleira kun je het beste een hele dag reserveren. Het is er prachtig en er is veel te ontdekken! Meer over Quinta da Regaleira lees je hier.

Mijn advies als je Sintra wilt bezoeken

Ik raad je aan je reis naar Sintra wel voor te bereiden. Je kunt bijvoorbeeld niet alle paleizen/kastelen in één dag bezoeken en het is een uitgestrekt met bergen. Vanuit treinstation Sintra kun je ook het beste een ticket kopen voor de pendelbus zodat je makkelijker van de ene plek naar de andere kunt reizen. Lopen is een optie alleen dan ben je wel even wat tijd kwijt en je gaat echt hoog de bergen in!

Op veel blogs/sites lazen we ook dat je het beste overal tickets voor kunt hebben. Je hebt sowieso tickets nodig om de verschillende landgoederen te bezoeken. Wij kochten vooraf alleen een ticket voor Pena Palace (een van de druks bezochte paleizen). De rest van de tickets kochten we bij entree. Je kunt tegenwoordig je tickets ook makkelijk online bestellen en is het niet nodig om hiervoor in de rij te staan.

Het was voor mij echt een genot om deze blog te schrijven! Ik ging het echt weer herbeleven. Één van de redenen waarom ik zo graag schrijf!

Lees hier mijn blog over Porto waar onze reis begon en hier over ons verblijf middenin de natuur bij Lugar das Verzeas.

Dit vind je vast ook leuk

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *