Home Sides Spinazie linzenmeel platbrood

Spinazie linzenmeel platbrood

by Anna van Neerven

Eindelijk het recept voor deze heerlijke spinazie linzenmeel platbrood. Ik serveerde dit brood bij mijn frisse bloemkoolsoep en kreeg via Instagram veel reacties van volgers over het recept.

Linzenmeel eiwit- en vezelrijk

Voor dit platbrood gebruik ik biologisch linzenmeel van het merk Johannusmolen. Je kunt dit meel online bestellen of halen bij Ekoplaza. Dit meel is gemaakt van rode gedroogde linzen. Per 100 gram bevat dit 25 gram eiwitten en 11 gram vezels.

Linzenmeel was voor mij best nieuw. Een andere peulvrucht waar meel van gemaakt wordt is kikkererwtenmeel en die kan je dus ook gebruiken voor dit recept. Kikkererwtenmeel kun je ook kopen bij toko’s en de Arabische supermarkt.

Waarom platbrood van linzenmeel?

Mijn lichaam reageert niet goed op meelsoorten als tarwe- en speltmeel. Ik krijg geen last van mijn darmen bij glutenvrije melen zoals boekweit- rijst- teff- kikkererwten- en linzenmeel.

Ik vind het leuk om te experimenteren met producten die ik nog niet goed ken. Met linzenmeel heb ik uiteindelijk dit heerlijke platbrood van linzenmeel- spinazie en amandelmelk gemaakt! Heerlijk voor bij mijn frisse bloemkoolsoep of bijvoorbeeld als glutenvrije wrap.

Recept spinazie linzenmeel platbrood

Ingrediƫnten voor twee platbroden

  • 100 g linzenmeel
  • 150 tot 200 ml amandelmelk ongezoet (ik gebruik Ekoplaza huismerk)
  • 1/4 tot 1/2 tl kaneel
  • 1 hand spinazie 

Giet eerst 150 milliliter amandelmelk in de blender, daarna kaneel en gevolgd door de linzenmeel. Blend tot een romig geheel, voeg spinazie toe en blend nogmaals.

Check even hoe dik het mengsel is. Qua dikte ga ik ongeveer voor pancakebeslag dus niet te dun en niet te dik. Naar wens kun je extra amandelmelk toevoegen om het te verdunnen.

Zet een pan op het vuur of gebruik een grillplaat. Warm deze op met of zonder olie en giet het beslag in de pan. Na ongeveer 3 tot 5 minuten kun je het platbrood omdraaien en bak je deze nog even. Je wilt dat de pannenkoek aan beide kanten goudbruin kleurt. Bekijk m’n foto als voorbeeld.

Serveer het platbrood bij m’n heerlijke frisse bloemkoolsoep!

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *