Home Blog Vinyasa Yoga teacher training afgerond. Wat nu?

Vinyasa Yoga teacher training afgerond. Wat nu?

by Anna van Neerven

In januari 2021 begon ik aan mijn 200 uurs Vinyasa Yoga teacher training bij Yoga Moves in Utrecht. In het weekend van 3 juli heb ik deze opleiding afgerond en ben ik geslaagd! 

Nu ik mijn diploma op zak heb krijg ik gelijk vragen met wat ga je nu doen? Of wat kun je ermee? 

Volgens mij zijn dit vaak de vragen die we gewend zijn om elkaar te stellen in onze Westerse cultuur. Deze training heb ik geheel voor mezelf gevolgd en is daarnaast een goede basis als beginnende yoga docent.

Na het behalen van m’n Vinyasa Yoga diploma begint nu pas echt m’n journey als yogi….oftewel, kan ik zelf ontdekken en voelen welk pad ik ga bewandelen. Op dit moment wil ik vooral m’n eigen lichaam ontdekken tijdens het beoefenen van de asana’s (yoga poses). Wat voel ik, wat voelt goed en waar zit weerstand. Oftewel, met een nieuwsgierige blik naar mezelf kijken. Daarnaast wil ik stukje bij beetje meer te weten komen over de yogafilosofie en hoe dit past binnen mijn vegan holistische leefstijl.

Verbinden met anderen tijdens de Vinyasa Yoga teacher training

Wat ik het leukste vond van deze Vinyasa Yoga teacher training is het in contact komen met andere mede yogi studenten die zichzelf net zoals ik willen onderdompelen in de magische yoga wereld. Ik heb dan ook het meest geleerd van de teachers van de training en mijn mede studenten. De boeken die ik tijdens de training mocht lezen heb ik namelijk amper aangeraakt… Ik vind het heel mooi en inspirerend hoe ieder van ons tijdens de training z’n eigen kwaliteiten heeft ontwikkelt als yogi!

Ik heb het geluk dat ik, tijdens m’n studie en nu, al m’n kennis mag delen tijdens het geven van Vinyasa Yoga & Slow Flow Yoga bij bbb health boutique. Tijdens mijn lessen nodig ik mijn studenten uit om mee te gaan op reis (op de yogamat haha). Waar ze reconnecten met zichzelf door middel van de ademhaling (Pranayama) en de verschillende yogahoudingen (Asana’s). Daarnaast vind ik het belangrijk dat ze zich op hun gemak voelen tijdens m’n les en er een prettige sfeer heerst.

En nu?

Als je me nu zou vragen. What’s next? Dan wil ik voor nu vooral rust en ruimte creëren na deze studie. Door dit mezelf te geven dan ontstaat er vanzelf weer iets waar ik aan wil werken of naartoe wil. Nu heb ik ook weer meer tijd in handen voor blog ideeën en content creatie!

Dit vind je vast ook leuk

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *