Home Blog Vrijheid creëer ik zelf

Vrijheid creëer ik zelf

by Anna van Neerven

Meer vrijheid creëren hoe doe je dat? Wat heb je hiervoor nodig? In deze blogpost deel ik mijn journey over hoe ik meer vrijheid heb gecreëerd in m’n leven.

Voor mij is vrijheid een belangrijk onderdeel van mijn leven geworden. Als ik terugkijk is dat eigenlijk altijd al zo geweest. Ik durf te wedden dat ook jij verlangt naar meer vrijheid in jouw leven.

Als ik al aan het woord vrijheid denk dan voel ik me heel licht en leef ik in flow en vanuit m’n dharma (oftewel purpose). Voor mij betekent vrijheid dat ik kan gaan en staan waar ik wil, ik omringd ben door mensen die mij inspireren, mezelf kan ontwikkelen en op een surfboard door het leven flow. Klinkt dat niet fantastich!

Op dit moment terwijl ik dit typ, voelt het alsof ik de jusite golf/flow te pakken heb. Ik voel ruimte en vrijheid. Het mooie is dat dit niet alleen effect heeft op mezelf maar ook op anderen om me heen. Want niet alleen ik word er beter van, maar ik inspireer ook anderen om samen te flowen en te genieten.

Het bizarre is, is dat ik eigenlijk altijd al toegang had tot vrijheid, maar me er niet bewust van was

Zo belemmerde ik mezelf door mijn eigen gedachtes. Hoe vaker ik mijn negatieve gedachtes en belemmerende overtuigingen bleef herhalen, hoe meer ik mezelf hierin opsloot. Als ik dit blijf herhalen dan manifesteer ik uiteindelijk wat ik NIET in m’n leven wil. Is dit voor jou herkenbaar?

Hoe ik erachter kwam dat ik vrijheid in m’n leven zelf kon creëren, heeft bij mij alles te maken gehad met inner work. Oftewel werken aan jezelf op verschillende manieren. Lees hier hoe ik dit onder andere heb gedaan.

Mijn journey naar meer vrijheid

De reis naar meer vrijheid startte na mijn vorige relatie, die ik na vier jaar had verbroken. Misschien ken je het wel, dat je na een relatie tijd nodig hebt om jezelf te herontdekken.

Als ik terugkijk op die tijd, zie ik dat ik vooral geluk haalde uit externe dingen. Ik genoot ervan om naar techno feestjes en festivals te gaan. Ik voelde me daar vrij en iedereen is zo lekker spontaan en open. Dit heeft natuurlijk ook mede te maken met het gebruik van xtc en andere middelen. Ook ik kon daar lekker in mee gaan, met mate. Wat ik heel fijn vond aan de feesten, de muziek en de community is dat je echt kan opgaan in het moment.

Ik ga niet liegen dat dit echt een super toffe tijd was, ik heb er ook ontzettend veel leuke mensen leren kennen. Echter had het veel feesten en gebruik van xtc ook een keerzijde. Zo vond ik mijn werkende leven niet heel spannend, ik verslonsde het ook eigenlijk op dat moment. Wat ook te merken was in de resultaten en waar ik niet trots op ben.

Er was een gemis naar iets en ik kon niet precies de vinger op leggen wat het was. Ik weet wel dat ik naar vrijheid verlangde en had het idee dat mijn werk dit mij niet kon geven. Ik was op zoek, maar naar wat…?

Verbinden met m’n intuïtie dankzij coaching

Marije van Natural Flow Coaching kwam op dat moment op m’n pad. Na een kennismakingsgesprek besloot ik door Marije gecoacht te worden om te connecten met m’n intuïtie en welke richting ik op wilde. Ik ontdekte dat ik behoefte had aan meer vrijheid en door in te tunen op m’n intuïtie keken we waar dit vandaan kwam en waar ik naar zocht.

Ik merkte dat ik een uitvlucht zocht van m’n huidige werk en ik dacht dat als ik me ergens anders op zou richten dit beter voor mezelf zou zijn en ik me echt vrij voelde. Ik had ook een droom om naar Bali te gaan en daar als digital nomad te gaan werken. Dat was op dat moment wat vrijheid voor mij betekende, weg van alles.

Tijdens dit zes maanden coachings traject kreeg ik een AHA moment! Oftewel dat ik degene ben die zelf vrijheid kan creëren in m’n leven en dat niet moet laten afhangen van externe factoren. Dat ik al vrijheid heb in m’n werk en andere dingen die ik doe. Het waren vooral mijn eigen gedachtes en patronen die me in de weg zaten.

Ik zat echt veel lekkerder in m’n vel. Dit zag ik in alles terug en zo ook in m’n werk. M’n werkgever zag dit ook in en ik mocht hierdoor zelfs mijn coaching bij Marije verlengen. Hoe tof is dat!

Coaching is een belangrijke factor geweest

Coaching heeft een belangrijke rol gespeeld in m’n ontwikkeling. Ik leerde mezelf kennen en m’n leven vorm te geven op mijn eigen manier. Een coach is iemand die een spiegel voorhoudt en de juiste vragen stelt waardoor je zelf tot inzichten komt.

Coaching heeft mij onder andere geholpen om me te verbinden met m’n purpose en meer vrijheid en plezier te creëren in mijn leven. Niet voor niks ben ik daarom een purpose coaching opleiding gaan volgen en ben ik met succes en plezier afgestudeerd als Soul Purpose coach. Zodat ik jou kan begeleiden naar een leven vol purpose, vrijheid, plezier & schoonheid.

Dit vind je vast ook leuk

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *